onsdag 4 augusti 2010

Kan man få avsluta semestern nu?

Nu känner jag mig färdig med semestern. Det känns över, finito, finished. Vill sätta tänderna i arbetet igen.

Hade jag varit en oberoende enhet och inte behövt ta hänsyn till andras önskemål – typ blivande skolbarn som inte får gå på förskolan längre än till 11:e augusti trots att skolan börjar den 18:e, don't get me started on that – skulle jag ha packat min väska och knatat till lokalen redan i dag. Där hade jag städat skrivbordet, putsat datorskärmen och justerat stol och tangentbord för optimal handställning, monterat upp bokstödet och lagt fram den norsk-svenska ordboken, plockat fram de norska ordbokssajterna och lagt som tabbar i webbläsaren. Sedan hade jag börjat översätta.

Det regnar, det gör det. Och barnen är lite väl högljudda och leker lite väl våldsamt. Och jag skulle vilja ha det lugnt omkring mig. Så är det. Kan ha något att göra med min önskan att avsluta semestern. Det kan det. Japp.

4 kommentarer:

Annika sa...

Regn, och lite väl högljudda barn som leker lite väl våldsamt - hög igenkänningsfaktor.
Jag ska alldeles strax tvångskommendera ut min barnaskara på en liten marsch i regnet, annars kommer jag behöva ta en stiff drink redan vid tresnåret och hänfalla åt Nickelodeon...

Tjockalocka sa...

PANG! Där smällde sovrumsdörren igen för tredje gången idag.
Ska också ge mig ut med ongarna för här inne försmäktar jag av tjat och bråk.
Semester? Pyttsan.

Malinka sa...

Annika, här är det Barnkanalen som tas till tillsammans med den stiffa.

Nu funderar vi på att sätta oss i bilen, ta färjan och åka och fika i Gustavsberg.

Kajsa sa...

Det där brytdatumet den 11:e.. ja kära nån, vem tar alla konstiga beslut?? Det har alltid funnit ett brytdatum före själva skolstarten, men frågan är varför? Inte är det så himla roligt för fritids att ta emot nya 6-åringar då, oinskolade och osäkra, och inte är det nog så bra för en del av barnen heller. Om nu inte päronen kan hålla barnen hemma ända till den 18:e.