torsdag 24 oktober 2013

Så kan en dag vara

I morse började jag dagen med att läsa i DN att Erik Helmersson tycker att situationen med våldsamma killar i Rosengårdsskolan ska lösas med individuella klassresor i valfrihetens tecken i stället för att vi gör skolorna bättre än alla. Det är en i och för sig inte ovanlig borgerlig/liberal åsikt, men han toppade det också med att insinuera att det är vänsterns fel, eftersom man vill "stoppa valfriheten". Jaja, väldigt grovt tolkat av mig men läs själv för all del.

Sedan fick vi nöjet att förklara för sju- och nioåringen 1) varför romer registreras (rasism) och 2) varför människor dör i Medelhavet (rasism).

Så det var ju en bra början på dagen!

Efter ett frukostseminarium, som i och för sig var trevligt men inte riktigt gav det jag förväntade mig, gick jag hem igen för att arbeta obetalt, genom att skriva klart ett dokument om feministisk stadsplanering. När det var gjort lyckades jag med det oerhörda konststycket att faktiskt få på mig träningskläderna och gå ner till gymmet för att springa intervaller på löpbandet. Tyvärr funkade det inte alls – jag har ett skov av min lilla åkomma och då vill huvudet inte vara med ibland – och eftersom jag inte gjort några reservplaner för gymbesöket i förväg, kunde jag inte samla mig tillräckligt för att göra något mer än ett par lätta benövningar innan jag packade ihop och gick hem igen. Försöker tänka att 20 minuters träning är bättre än ingen.

Så kan en dag vara i mitt liv.

Inga kommentarer: