lördag 5 april 2008

Bokstavsbarn

På vår förskola håller de på rätt mycket med bokstäver och siffror. Sötpricken är väldigt intresserad, och äger en snart fullständig samling träbokstäver. Såna man ska sätta upp på dörrar i form av barnens namn.
En del av bokstavssamlingen.

Dem köper hon och mormor tillsammans i den fina leksaksaffären nästan i hörnet Odengatan/Dalagatan, i en allvarlig inköpsceremoni. Bara en bokstav i taget, och får man ingen liten påse blir man ledsen.

Gullpånken börjar också intressera sig för bokstäver; han kommer ofta med en eller två i händerna, håller fram en i taget och säger uppfordrande: "Aaa!"

Men framför allt kan han räkna. Det är faktiskt helt jättekonstigt. Ska man kunna räkna när man är 19 månader gammal? Hjälp. Nu är det inga avancerade räkenskaper han håller på med, rabblar bara lite siffror i ordningsföljd. Men ändå!

Detta är väl en effekt av att han är barn 2 i rätt tät följd. Men ändå! Säger stolt mor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det härligt. Jag höll på att spricka av stolthet när min äldste son började räkna. Det enda konstiga var han räknade logaritmiskt. 1, 2, 4, 8, ...

Jag undrar än idag varför det var mer naturligt för honom.

annant sa...

Gullponken och Bibbi har bokstavs- och sifferintresset gemensamt.

Antecknat sa...

Javisst, alla ens egna barn är genier... ;o) Har du upptäckt de där bokstavskexen (Göteborgskex?) som numera finns? Mina barn älskar dem, just pga fascinationen för bokstäver - och godsaker förstås.

Såg dina sexordsbidrag hos Lotten, och undrar om du inte vill ha med dom på samlingssajten? Jag tyckte

"Någon hostar i sängen. Ingen sömn." var alldeles lysande...