måndag 9 maj 2011

Eh, what?

Ni minns det här, va? Gynekologen tycker jag borde skickas till endokrinologen, det tycker inte husläkaren. Gynekologen skriver detta i sitt svar till husläkaren.

I dag kontaktade jag husläkaren, per mejl för det gick inte att komma fram på telefontiden, och fick följande svar på min fråga om gynekologens svar kommit:

Gynekologen friade och tyckte att du skulle remitteras till endokrinolog. Jag kan nog inte riktigt se varför. Försöker nå dig per telefon.

Nu bortser vi från vad "friade" betyder och går direkt till "Jag kan nog inte riktigt se varför". Hen har inte några egna uppslag, utan ber mig komma med idéer. Hen är beredd att remittera mig till infektionskliniken när jag föreslår att det jag lider av möjligen är neuroborrelios (ett slags borrelia som sätter sig på nervsystemet). Däremot tycker hen inte att det är rimligt med remiss till endokrinologen trots att jag har mycket höga värden av något som heter anti-tpo, för att övriga sköldkörtelvärden "ser bra ut". Att jag mår jättedåligt är tydligen av underordnad betydelse.

Blir galen. Jag blir bara galen. Det här får jag tydligen fixa själv.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, Malinka, så här kan du inte ha det. Om du inte orkar fajtas med den där idioten, gå privat. Visst, det kostar, men inte så farligt mycket mer än ett VC-besök. Vet inte var i Sthlm du finns, men till exempel hit: http://www.endocons.com/ kan man gå. Hej, heja dig.

Anonym sa...

Eller förlåt, Sabb och Skogis, hit:

http://www.endokrinologdirekt.se/

milimina sa...

jag står i samma ruta. mår precis som när jag hade vitaminbrist, och nu har jag också upplevt det där du kallade surret i kroppen.

helt ärligt skiter jag i om värdena ser bra ut. förut satte man diagnos utefter symptom och det borde duga nu med. med tanke på att jag hade superfina värden på vitaminerna och ändå trodde jag skulle dö... dessutom har min mamma hypothyreos. du borde iaf få pröva o se om levaxin hjälper, det är en billig medicin som inte är farlig att testa i låg dos.

jag ska till min läkare den 19, och jag går inte därifrån utan en handlingsplan och helst recept på levaxin. jag orkar snart inte mer.

Malinka sa...

Tack för tips, Dr Suz! ;-) Jag har redan fått tid på Sophiahemmet – dock inte endokrinologen (än) utan medicinmottagningen – så jag börjar där. Tror jag. Jag kanske blir sämre igen och tappar tålamodet.

Milimina, så pass illa? Hoppas du har mer medgörlig vc-läkare än jag, så du slipper fajta dig fram.

Det som ligger mig i fatet är att de skickade en fråga till endokrinologen om hur de skulle hantera mig, och fick ett "indikation på möjlig början till underfunktion, testa om ett år och återkom" till svar. Men de beskrev mina symptom både dåligt och inkomplett, så det går liksom inte att avgöra utifrån den beskrivningen!

För två år sedan hade jag konstiga THS-värden och fick prova Levaxin. I alldeles för hög dos, blev sjuk av det. Men jag har tabletter kvar, nästan så jag funderar på att börja medicinera mig själv …

milimina sa...

ja, det är det. har skrivit upp mina symptom - på en a4-lång(!) lista. grejen är att rätt många småsaker jag själv aldrig satt i samband, och som inte är sådär värst störande (tröttheten är ju värst), tydligen allihop är tydliga symptom på underfunktion. t ex lågt blodtryck... eller jo, det är störande ;) men det har jag trott bara varit att leva med för det ska ju vara SÅÅ BRA! men nä, det är inte SÅÅ BRA! när man inte ens kan sitta upp.

vet faktiskt inte hur vettig min vc-läkare är, men det var han som själv tog upp möjligheten att det skulle kunna vara hypothyreos. det får mig att tro att han inte är omöjlig. hur dåligt kan det vara att börja med en låg dos och se om det har nån effekt? tyvärr har jag "fina" värden jag med. men som sagt, det hade jag fast jag var halvdöd också, så jag litar inte så några siffror.

mest störigt nu: jag orkar inte ta poäng denna terminen, och hinner inte få hjälp i tid. bye bye studielån.

Malinka sa...

Ska lågt blodtryck vara bra? Det tyckte nog inte min mamma, som svimmade hela tiden som ung. Numera har hon högt i stället, och det är inte heller så lajbans.

Jag har inga tydliga symptom, det är väl därför det finns ovilja att remittera mig. Men om det inte är något sköldkörtelrelaterat är det något annat, och något annat bör väl också behandlas. Tycker man.

Min lista är också A4-lång … Helt sjukt.

Nakne Kocken sa...

vad tusan gör en endokrinolog? aldrig hört det namnet förut ens.

Malinka sa...

Nakne kocken, här har du en förklaring.