torsdag 13 september 2012

Vegetariska prövningar

En annan sak:

Vi försöker äta mer vegetariskt här hemma och på det hela taget går det rätt bra. Jag såg Hugh Fearnley Whittingstalls serie Det goda livet på SVT i somras och blev väldigt inspirerad av det (recept här) – så pass att jag köpte kokboken River Cottage Veg Every Day (Adlibris) och har hittat en massa bra rätter.

Hugh småmyser med sallad.

Men. Det finns ett stort men. Barnen vill inte äta den här maten. Jag tror inte att det beror på att den är vegetarisk, men de gillar inte nya saker. Inte nya köttgrejer heller, men det brukar ändå gå okej, för att de har ju den grundläggande smaken av kött. Men med grönsaker verkar det vara en annan sak.

Så frustrerande.

1 kommentar:

Tjockalocka sa...

En sak som funkar just nu är Coops matkasse, dvs att "nån annan" bestämt vad vi ska äta. Och så leker vi att vi är jury och sätter betyg på rätterna.

Tänker om nåt sånt liknande för en vegetarisk vecka kunde funka? Barn verkar gilla att bli involverade och sen att få utvärdera.

Här är det lite omvänt - Knut gillar inte kött nåt vidare (medan Carla är en riktig karnivor) och han äter gladeligen thailändka linssoppor och annat "skumt".