söndag 7 juni 2009

Valresultat

Nej, Schyman kom inte till Bryssel. Men FI gjorde ändå ett bra val, tycker jag! Om man kollar på Valmyndighetens resultatsida kan man nu, med 5.513 distrikt av 5.664 räknade, se att FI har fått över 1 % i hela landet – undantaget Jönköping med 0,7 %. Men Jönköping är å andra sidan stället där KD fått 15 % ...

För min del är det första gången någonsin som jag har känt mig genuint intresserad av ett val. Senaste riksdagsvalet intresserade mig inte särskilt, trots att det då var första gången som jag inte slentrianröstade. Det något svala intresset kan förstås delvis ha berott på att jag födde barn samma helg!

Tanken på att engagera mig aktivt har dykt upp de senaste dagarna. Jag måste fundera vidare på det.

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Vad spännande - jag går i precis samma tankar. Skickade ett mejl just idag till Fis (men vilket trevligt ord det blev då!) medlemsavdelning närmast där jag bor och frågade om de har någon aktivitet.. :)

Malinka sa...

Tyvärr verkar Stockholmsdelen lägga ner för sommaren nu. Sista aktiviteten i dag. Lite dålig tajming, måste jag säga! Det måste vara många som är på pepp nu.

Rabiatfeminism sa...

Ja, till och med jag som hållt på sen starten känner mig nypeppad. Men de som jobbat i valet måste ju vila lite nu, så det är väl en svår kombination.

Men Fi är ju inte särskilt oflexibelt så om man är några som vill ses och prata feminism så lär det säkert gå att fixa! Cecilia Billskog är ordförande i Fi i Stockholm (FiRS).

Samuel Kvist är också aktiv i Stockholm och den som håller i arrangemanget i Almedalen och jag lovar att för dem som kan ta sig dit behövs alla krafter! Honom når man på Facebook eller via hans Fiestablogg. http://fiasamuel.blogspot.com/