tisdag 9 oktober 2012

Kort i rocken? Nej, trångt i jackan

Förra året lade jag på mig sisådär sju kilo (beroende på hur man räknar, och närifrån), som jag inte verkar bli av med hur jag än kämpar. Jag var inte tjock då och är det väl inte nu heller, men de sitter inte väl på mig, de här kilona. Tidigare uppgångar – sambokilon, några kvardröjande efter två graviditeter – har ofta irriterat mig men jag har inte känt mig förändrad förrän nu. De kilona har helt enkelt väl suttit på mindre uppenbara ställen.

Anledningen till att jag tänker på det här nu är att jag idag satte på mig höstjackan för första gången för säsongen och påmindes om att den preciiis är lite för liten. Inte mycket, men just så att det stramar och spänner så det syns i knäppningen.

Jag vill inte köpa nya kläder för att jag inte går i de gamla. Å andra sidan behöver jag en höstjacka som jag kan ha. Ska jag ta ur min ganska begränsade klädbudget och lägga på en ny jacka som jag hoppas inte kunna ha nästa år för att den är för stor? Svårt. Men det löser sig säkert genom att det inte finns någon (tillräckligt billig) som jag vill ha. Brukar bli så.

Uppdatering:
Nej, så klart det inte fanns någon. Det är ju för sent på säsongen, så bara vinterkläder säljes. Så jag får gå med halvknäppt jacka tills det är dags att ta på vinterkappan som är lite mer omfångsrik. Och hoppas att mag- och ryggomfånget krympt till i vår. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Köp någon fin secondhand. Då blir det inte så dyrt, men du kan känna dig fin och bekväm i ett plagg med rätt storlek.

Hälsar fem kilo upp på senaste året.

Malinka sa...

Bra tips! Men det har hunnit bli så kallt nu att jag tror jag går direkt på vinterjackan. Brrr!