söndag 21 oktober 2012

Tasset från små fötter

Det blev en innesittarhelg, tyvärr. Hade nog kunnat ta mig ut lite mer – den enda utegången var en kort promenad ner till vattnet igår och springrundan idag – men ja, det regnade ju nästan hela gårdagen och idag var jag hur trött som helst efter att ha jagat möss hela natten.

Det har nämligen varit ljudliga nattliga musuppträdanden. Första natten var det bara lite lagom rassel och tassande, men nu i natt var det betydligt högljuddare: skrap och dunsar och som pricken över i: ihåliga, liksom studsiga ljud inifrån bäddsoffan. Efter att jag hade tänt ljuset, sparkat på den och släckt igen några gånger kom maken med den smarta lösningen att låta lampan bredvid soffan vara tänd, och då slutade det låta därifrån.

Så fort barnen hade gått iväg för att leka med kompisen i morse, plockade vi bort alla kuddar och inspekterade soffans inre. Och ja visst låg det spillning där – och en gnagen taleggiokant …  Spillningsspåren vi hittade i fredags gjorde det tydligt att det var bäst att inte lämna något matliknande framme på bord och bänkar, så jag stoppade mycket ordentligt undan frukt och bröd innan jag gick och lade mig både fredag och lördag kväll. Men taleggion hade jag visst glömt på dess tallrik på diskbänken.

Nu ska jag gå och lägga mig i musfritt stadshem och våndas över vad sjutton mössen kan hitta på den här veckan innan vi hinner skaffa en musskrämma likt Suziluz. Brrr!

5 kommentarer:

Arboarkticum sa...

Vi testade musskrämmor för många år sedan. På Vendelmöss hade de exakt noll effekt ("Kul när det händer nåt" sa musen och skrattade så att han trillade omkull). Men förnoppningsvis har tekniken bättrats!

Hos oss används enkom gamla hederliga slagfällor.

Malinka sa...

Ja, jag minns faktiskt det. Men nu har vi hört från flera att det kan funka, kombinerat med fällor. Så vi gör ett försök.

Vi har i alla fall inte lust att ha fällor när vi inte är där, eftersom det ibland kan vara 3–4 veckor mellan besöken. Urk för en månad gamla mösslik i huset!

Lo sa...

Lyxigt för mössen med taleggio... ;-)

Anonym sa...

Skrämman verkar funka här, som sagt. Det är mycket färre muslortar sedan jag installerade den. Men ÅH, vad frustrerande det är. Dumma möss!

Malinka sa...

Lo: De blir väl finsmakarmös. Nästa gång är det vinslattarna som de kommer att ge sig på.

Suziluz: Ja, verkligen dumma möss! Vad ska de in och göra?