torsdag 1 april 2010

Välkommen till sjukstugan!

Gullpånkens febrar fortsätter. Efter ytterligare en natt med temperaturer över 40° var han i går med pappa hos vc-läkaren, som kunde konstatera hög sänka. De blev hemskickade med attiraljer för urinprov och en uppmaning att komma förbi i dag med det och ta ny sänka också.

Natten blev en favorit i repris, med skakande pånke när febern sköt i höjden med raketfart och sedan tre fyra timmar med flåsande och yrande 40,7-graderspånke. Inget febernedsättande hjälpte. I morse väcktes vi – för vi lyckade nog somna vid halvtretiden – av ytterligare en feberunge med rosslande hals.

Så vi gick hela familjen till vårdcentralen. Inget syntes i pånkens urin och vi fick än en gång gå hem med uppmaningen "vänta och se". Det enda konstruktiva vi fick med oss var att vi ska höja Alvedondosen till nästan det dubbla, för bättre effekt.

Sötpricken var bara vanligt förkyld, trodde läkaren. Eftersom hon missade förskolans påskfirande satte hon på sig påskkärreutstyrseln för läkarbesöket. Vi mötte många glada leenden.

3 kommentarer:

Lo sa...

Fy sjutton, stackars er! Tur att en påskkärring kan muntra upp lite...

Lotten sa...

Nu börjar jag bli arg å era vägnar -- såhär febrigt ska lifvet inte vara ju!

Ta din blogg och sammanställ en rapport med febertoppar och läkarbesök och sök upp ... nån. Jag vet inte hur man får tag i rätt specialist eller om det är bäst att gå till privatläkare, men nu jädrar tycker jag att ni har febrat tillräckligt!

Och för att läggas märke till lite extra, går ni i fortsättningen till alla kontroller och läkarbesök i en för säsongen lämplig utklädsel.

Malinka sa...

Vi hoppas att vi inte behöver gå till läkaren igen förrän det är dags för jultomten, då.

Men det lutar åt att vi får klä ut oss till ... palmar? Nej, palmsöndagen kommer före påsk. Det bli påskkärringar i repris, om vi ska följa kyrkoåret. Om vi inte ska klä ut oss till Quasimodo förstås!