fredag 19 augusti 2011

Oh god, is it Friday?

Nädå, det är inget större fel på fredagen. Jag kom bara på denna oerhört vitsiga rubrik och var tvungen att använda den.

Rapport från dagen: Dagis har planeringsdag och sonen var med pappa på jobbet. Det gick väl så där, med jobbet. Skolan har planeringsdag och dottern var hemma med mamma. Det gick rätt bra, med en tråkighetsdipp vid 14.00. Detta åtgärdades genom tidigarelagt fika.

I detta nu står maken i köket och lagar mat: kött, pommes frites och rödvinssås enligt sonens önskemål, och lyssnar på Iron Maiden. Tror jag det är. Sonen hjälper till med rödvinssåsen. Dottern sitter vid pappas dator och gör något på Bolibompawebben (hennes dator, den nyaste av dem alla, har lagt av). Jag sitter vid min dator, uppenbarligen, surrar och dricker en öl.

S.k. ögonblicksbild.

På tv:n visas "Mu, bä, dubbelkvack" vilket ingen visst är intresserad av och som blandar sig på intressant vis med ironmaidandet från köket. Från köket hörs också arga rop: "Jävla skitspis! Sjukt jävla dålig spis! Den sabbar ju allting!" – vi har en gasspis som inte vill hålla lågan igång. Vi är inte heller särskilt noga med att inte svära inför barnen.

En typisk fredag i det malinkska hemmet, faktiskt. (Vi måste byta ut den där spisen. Vi har svurit över den i flera år nu.)

2 kommentarer:

Annika sa...

Det låter som en väldigt trevlig fredagskväll!

annannan sa...

Och det var banne mig en rubrik värd ett inlägg i sig. Man bugar sig.