onsdag 15 juli 2009

I stan

Nu i stan för att lämna det tyska korrekturet och få en ensamkväll innan resten av familjen kommer in för tbe-vaccination nr 2.

Som liten och långt upp i sena tonåren var jag aldrig i stan under sommaren, utan tillbringade hela sommarlovet (mamma var lärare) på landet. Det var väl 24 år sedan jag hade en riktig "sommarlovssommar", men det sitter fortfarande i, det märkliga i att vara i stan sommardagar. Precis som jag fortfarande tänker i terminer och läsår snarare än årstider och helår. (Fast det är väl mindre underligt; jag häckade ju i utbildningssystemet fram till för 7 år sedan.) Så jag har känt mig märklig i dag.

Nu ska jag kolla om det går att beställa mat från Narknoi eller om de har semesterstängt. Då får det väl bli pizza.

4 kommentarer:

Lo sa...

Tänkte bara tacka för inspirationen - jag har snott din idé och ditt schema och har precis pustat mig hem från runda 7... Största utmaningen är kanske att byta identitet från hårdnackad ickejoggare till joggare, men själva träningen går oväntat bra. Det är väl bara att erkänna: jag gillar listor!
Lo/ aka hon med magen

Tjockalocka sa...

Ho ho, och jag som älskar sommartomma stan. Fast nu längtar jag efter ledighet och Skånes riviera.

Är uppväxt i 'sommarort' så där var det snarare omvänt; under vintern åkte man in 'till stan' (Malmö) för att hitta förströelse.

Malinka sa...

Kul, Lo! Jag har en liten svacka just nu, den senaste rundan var fruktansvärt jobbig och dessutom så är jag konstigt stel i höger höft! Men i morgon ska jag ut igen, tänker backa några rundor.

Jag älskar också sommartomma stan, Tjockalocka. Det känns bara så annorlunda.

Kajsa sa...

Stan känns onekligen lite tom just nu - vilket jag gillar! :)