lördag 19 december 2009

Njut för fan!

Ett litet trött konstaterande av Tove och reaktionerna kommer genast. Varför klagar man som småbarnsförä... nej förlåt, småbarnsmamma, på att det är jobbigt med barnen i stället för bara njuta av den alldeles för korta småbarnstiden?

Jag undrar varför det ena alltid verkar måsta utesluta det andra. Antingen ska man tycka allt med barnen är så underbart eller så sitter man dygnet runt på badkarskanten, petande sina öron, och planerar att rymma.

Ibland vill jag inget annat än att vara med barnen, ibland vill jag inget annat än att ta mig därifrån. Jag har svårt med det nästan ständiga kravet att alltid vara uppmärksam och alert. Sådan är jag. Sådan är troligen inte den som "njuter av den korta småbarnstiden", men det beror på att alla har olika temperament. Det finns garanterat en eller två situationer som jag klarar bättre än småbarnsnjutaren, men jag ifrågasätter inte henne – för det är alltid en hon – för det.

Så det så.

6 kommentarer:

Pet sa...

Jag är ju sån. Maken är total barnnjutare. Så till den milda grad att han glömmer att det finns sysslor som behöver göras i ett hem för att det ska funka...man kan inte BARA kramas och leka med lego.

Pet sa...

Med "sån" menar jag sån som du. Lite hit, lite dit. Mest hit. Och dit.

Kajsa sa...

Låter spännande med att du gjort slag i saken, det du skrev om på min blogg. Jag skulle gärna hänga på. Får fråga Cec om ditt nummer eller nåt, så jag får veta vad som är på g.

Cec sa...

Nu blir jag nyfiken!
Vad har du muklat ihop Malin? Och hur inbegriper det Kajsa?
Ska vi slänga in Tove i det hela också?
Och visst kan man bli förskräckligt trött på en 3-åring som inte lyssnar, när man tjatar sig blå. Eller på en 3-månaders, som tjorvar utan att jag förstår varför. Men sötare & goare barn finns inte, däremellan.

Cec sa...

Vid närmare eftertanke/efterforskning ska vi nog inte slänga in Tove där. Det blir nog fel.
Vi kanske kan träffas under andra omständigheter alla 4 - fika, öl?

Toves sa...

Föga förvånande så håller jag helt med dig. Och så skrattar jag åt att Cec anser att jag bör hållas utanför feminismen. ;) Hon har nog rätt (som alltid). Har såklart inget emot feminism men FI är inte riktigt min melodi ändå.