torsdag 21 oktober 2010

Varför vill man inte sova när man får?

Det svider i ögonen och för andra dagen i rad har jag varit tvungen att ta en tupplur, lägga mitt trötta huvud i armarna och fälla ner mig över skrivbordet, för att orka ta mig genom dagen. I går försökte jag kämpa emot – en riktigt dum idé eftersom all energi går åt att stå emot sömnen och inget vettigt blir gjort i alla fall.

Det är hösten, det är mycket att göra, det är barn som pratar i ens öra mitt i natten, alternativt leker propeller/kickboxare i sömnen, men främst är det min egen makalösa oförmåga att gå och lägga mig i tid. Det är ju så svårt för mig att klockan 23, när jag är som piggast under hela dygnet, minnas hur trött jag är både 07.10, 14.20 och 18.45. Klockan elva på kvällen är min hjärna i högvarv och skulle gärna göra sig redo för ett arbetspass, och lyssnar inte alls på kroppen som sänder tyvärr lite för diskreta signaler om att sängen är ett bättre ställe än skrivbordsstolen.

Så här sitter jag och gäspar, nej jag är tillochmed bortom gäspningar. Och det är bara mitt eget fel. Surt.

4 kommentarer:

Cec sa...

Oh, känner igen mig alldeles. Oftast har jag piggnat till rejält när det är dags att sova, och så blev klockan för mycket, igen.
Inte lätt att vara nattuggla.
En fråga:
Gjorde Högskoleprovets orddel, och fastnade på ordet kakofoni; trodde det var felstavat. Jag har alltid sagt kakafoni. Internet ger inget entydigt svar.
Vad säger språkvårdaren?

Cec sa...

Kom på den tryckta litteraturen! SAOL nämnde inte kakafoni, Bonniers Lexikons ordbok - kakafoni: felaktig form för kakofoni.
Hela min världsbild rasar, för som följdfel hittade jag skavfötters och pistage.
(http://ling-map.ling.su.se/blog/blog_ak.php?q=365)
Och jag som trott att jag stavar bra.

Annika sa...

Gå och lägga sig i tid? Det är det svåraste som finns. Men i kväll måste jag. Kroppen är delvis sänkt av sömnbrist och något annat (attack på immunsystemet?).
Jag hade lovat mig själv att gå och lägga mig senast 23.00 den här hösten; på vardagkvällar, alltså.
Vilket skämt...

Malinka sa...

Cec, det där är ord som alla, säger alla, stavar fel på. Inklusive jag. Skafötters upptäckte jag 96 när jag korrade SAOL, pistasch lärde jag mig för kanske två år sedan och kakofoni för mindre än ett år sedan ...

Annika, här sitter jag igen. Och har 25 minuter på mig. Men det blir lätt så när barnen inte somnar förrän vid 10!