måndag 22 november 2010

Dag 7: Min bästa vän

Jag har ingen bästa vän. Har aldrig haft någon heller. Överhuvudtaget har jag rätt många vänner men inga som jag uppfattar direkt ser mig som sådär jättenära heller. I perioder har jag umgåtts särskilt mycket med någon eller några – många som jag nu uppfattar som nära vänner – men det har aldrig varit något som kan beskrivas som bästa vän-förhållanden.

Det är förstås lite svårt för en som inte har någon bästa vän att definiera vad en sådan är, men det känns som om ett mått av exklusivitet borde finnas där: man är inte utbytbar mot någon annan kompis. Och sitter man ensam på nyårsafton beror det på att bästa vännen rest till Ougadougou eller ligger sjuk i böldpest, inte att ingen har bjudit med en på någon fest.

Kanske är jag kategorisk nu, någon som läser det här kanske blir ledsen och undrar vad som menas. Men var inte det; det är inte jag som dissar vänskaper, det är bara jag som aldrig känt mig tillräckligt utvald för att vara någons best friend forever.

2 kommentarer:

Ellen sa...

Jag är inte heller någons bästa vän. Har som sagt börjat förlika mig med det men har fortfarande en rätt så romantisk bild av hur det skulle vara.

Kajsa sa...

Och jag tänker inte berätta än eftersom jag snart kommer till den punkten i min egen uppräkning, hehe. Men allvarligt, känns som om även många som haft "bästisar" som yngre inte har det lika mycket när åren går..