lördag 2 april 2011

Underhållning med obildning som förutsättning

Maken och jag konstaterade just varför Är du smartare än en femteklassare är så oerhört ointressant. För att det ska vara ens det minsta spännande krävs nämligen att man som tittare är en av dem som skulle svara nej på frågan i programtiteln.

Annars är det bara plågsamt och se hur den tävlande vänder och vrider på sina högst rudimentära kunskaper och ändå inte kommer fram till något. Och hur rafflande är det att vänta på att Lasse Kronér ska avslöja ett svar som man själv kunde ge innan frågan ens var färdigställd?

Är det verkligen vettig lördagsunderhållning?

3 kommentarer:

Annika sa...

Nej, det är fruktansvärd lördagsunderhållning. Och Lasse Kronér är en förfärlig person. Eller - snarare, en förfärlig programledare. Och konceptet är bizarrt. Amerikanskt, givetvis, och inte lämpligt att överföra till svenska förhållanden. Blä.

Jennie sa...

Jag antar att det ska framkalla samma känsla som typ Big Brother gör. Att man ska få känna sig smartare, klokare, mer belevad än de stackare som gör bort sig i TV. En bättre människa helt enkelt. Funkar för många.

Malinka sa...

Jag känner mig inte smartare, bara oändligt trött och ledsen över hur obildade/dåligt allmänbildade folk tydligen är. Och dumma.

Jag menar, om man ställer upp i ett sånt program, tror man inte åtminstone att man kan något?