tisdag 10 februari 2009

Läkaren eller frisören – sak samma

I går var jag hos läkaren för att försöka få lite hjälp med min knäppa mage. Han bad mig berätta om symptomen, tryckte på magen, lyssnade på hjärta och lungor och ställde en massa frågor. Sedan fick jag lämna blodprov och så skrev han ut "magtabletter" – har inte hämtat ut dem än, så jag vet inte riktigt vad det är – och anti-illamående-piller. Nu hoppas jag nästan att blodproven visar något, för annars kommer jag att medicinera symptom i stället för någon specifik åkomma.

I dag var jag och klippte mig och kom att prata med frisören (som också är en gammal kompis) om magen, så där som man snackar hos frisören (eller med gamla kompisar som man bara träffar lite då och då). "Jaha!" sa han. För några år sedan hade han och hans dåvarande sambo råkat ut för parasiter efter att ha ätit något så banalt som färdigskuren sallad, köpt på vanlig stormarknad. Och de symptom han beskrev lät väldigt likt mina åkommor.

Så om blodproven inte visar något, så ska jag be att få undersöka att jag inte har någon otäck parasit.

2 kommentarer:

Kirsten sa...

Hej! Jag har haft din blogg favoritad ett bra tag, men eftersom jag inte haft någon egen offentlig blogg så har jag hållit låg profil. Det känns så fånigt att kommentera anonymt. Men nu har jag åtminstone anmält min närvaro!

Malinka sa...

Hej Kristin! :-)