söndag 1 februari 2009

Fnultankar

Den hotande hostnatten – Sötpricken med sin återkommande, helvetiska rethosta – blev inte alls så farlig. Vi sov faktiskt 90% av natten, omvänt förhållande för riktiga hostnätter. Tack för det.

Den trevlige killen som tillsammans med sin tjej/fru/sambo har kaféstället mittemot borde inte ha kort kofta, mörka låga byxor och vitt skärp på det. Det gör att han ser tjock ut.

Min frisörs försök till ny klippningsteknik för mitt hår fungerar inte. Det blev visserligen ingen pälsmössa, men däremot rotborstetendenser längst ner.

Jag måste sluta vara snäll mot uppdragsgivare. Numera har jag – och nu lallar jag bingo om konjunkturnedgången inom förlagsbranschen – numera har jag så pass mycket jobb att jag inte behöver ge potentiella kunder förmånliga priser.

Diskmaskin är livskvalitet. Sannerligen. Vi skulle gärna ha egen tvättmaskin också, men även om det är satan så jobbigt att släpa stora tvättberg till tvättstugan varje vecka, så vill man inte börja gråta varje gång man sorterar tvätten. I slutet av vår diskmaskinslösa period fick vi en klump i halsen och en känsla av hopplöshet varje gång vi gick in i köket. Trogna läsare av bloggen kanske minns hur det såg ut på våra små avställningsytor:

4 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Mmmm,
Påminner om min diskbänk imorse. Innan jag fick ett ryck och gjorde något åt saken. Stod just och tänkte tillbaka på tiden med diskmaskin... Det är maken som diskar hos oss, men han är ju inte alltid här och jag kan ju inte, eller ibland funkar det inte, lämna disken där på bänken i två veckor... Dels så behöver jag grejerna, dels blir han putt när han får börja med att diska efter mig. Inte så konstigt kanske... ;)

Lovisa sa...

Hm, hehe (nervöst och generat skratt). Sådär ser det ut på vår diskbänk alltsomoftast fast vi har diskmaskin...

Lotta sa...

Diskmaskin är världens bästa uppfinning. Åtminstone av dem som man använder dagligdags.
Men jag är otroligt glad över att ha hus och egen tvättmaskin (även om den totala arbetsbördan med hus är gigantiskt mycket större än med lägenhet)!

Mikaela Mars sa...

Måste bara tillägga att jag har ynnesten att ha tvättmaskin och tumlare i lgh, fattar inte hur jag kunde leva gott på tvättider här och där innan. Nu är jag grymt bortskämd av bekvämligheten!