tisdag 16 februari 2010

Kanske snarare varför man INTE ska följa valbevakningen på DN.se?

DN.se väljer att som inför EU-valet utesluta partierna utanför riksdag, landsting och kommun i valbevakningen inför höstens val. Trots att läget just nu i deras egen "opinionsundersökning" på webben visar att 17 % av de som svarat tänker rösta på ett "annat" parti.

Att PP sitter i parlamentet, Fi gjorde goda resultat i EU-valet och att SD är på (oroväckande stark) frammarsch och borde synas i sömmarna i stället för att gömmas, det ignorerar man. För tänk vad krångligt det skulle bli med fler partier att hålla ordning på! För att inte tala om att det skulle behövas utökade analyser av problem och frågeställningar som inte håller sig till den gamla välkända höger–vänster-skalan!

Skral variant av bevakning, måste man säga. Kollar man åt alla håll utom åt ett brukar det vara därifrån någon dyker upp och biter en i rumpan.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Åh, det som är så deprimerande är att det där förhållningssättet verkar ha blivit standard. Är man ute så ska fan till för att komma "in", in i debatten. Är man inne så verkar det nästan omöjligt att åka ut.

Lo sa...

Undrar om idén är att tiga ut SD? I så fall är det kanske behjärtansvärt, om än inte särskilt effektivt.