söndag 23 november 2008

Oväntad utveckling II

I går var planen att tömma min mammas garage. Hon har redan flyttat, men garaget är fortfarande fullt med olika saker. En hel del är sånt som hamnat där under flyttförberedelserna, resten är en odefinierad massa av grejer som man måste ta ställning till: kastas eller behållas? Oavsett vilket beslutet blir måste sakerna ut och föras antingen till återvinningscentralen eller Shurgardförrådet.

För detta ändamål hade vi hyrt en stor skåpbil. Men det kom snö i går morse. Ganska mycket nysnö. Och skåpbilen hade inte riktiga vinterdäck utan något slags allround-däck. Och det var inte plogat. När vi skulle hämta en nyckel hos mamma körde vi fast. Eller fast och fast – bakhjulen snurrade runt utan att få fäste. Först trodde vi att vi hamnat på ett olyckligt halt ställe, men tredje gången vi var tvungna att gå ut och hälla sand på och framför däcken insåg vi att det knappast skulle bli någon garagetömning.

Så vi åkte tillbaka till biluthyraren med bilen. Där såg de som tur var lite förskräckta ut när vi berättade om de slirande däcken och gav oss prompt pengarna tillbaka. Och vi begav oss över vägen till Ikea.

Garagetömningen får vänta till nästa vecka. Lite surt kanske, men vi behövde verkligen köpa sängar till barnen. Hade vi inte fått en oväntad ledig dag skulle vi inte ha kommit oss för förrän efter jul.

(Pengarna räckte. Med ett nödrop.)

Inga kommentarer: