onsdag 5 november 2008

Ehhhhe. Ehhhhhe. EhhhhhEEEEE

Till skillnad från Kaos-Anna har jag sovit som skit i natt. Inte barnens fel denna gång, utan den jävla eviga hackhostans.

När det hackhostas går det inte att sova i sängen. Jag måste sova i soffan i sittande ställning, uppallad med en massa kuddar. Det är en av anledningarna till att gamla soffan är kvar och att nya soffan åkte ut när vi insåg att vi hade en soffa för mycket. Den gamla soffan är perfekt för sittsovning. Den nya bröt man ryggen på om man försökte sig på det. Eller ramlade helt enkelt ut.

Men det är lika bra att jag sover dåligt. När jag sovit en hel god natt är jag helt slut dagen efter. Så akta dig Anna! Den energiska känslan är bedräglig.

Soffan heter Karlskrona tror jag, och inköptes på Ikea av svärföräldrarna 1967 eller så. Det är en fantastisk soffa. Vi funderar på att byta kuddar och plymåer och klä om den. Säkert apdyrt, men vad gör man när ens soffa är världens skönaste?

5 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Haha, mina föräldrar köpte sitt första möblemang från IKEA 1964. Bokhyllan står i mitt vardagsrum, soffan i källaren. En fåtölj har jag här uppe. Och sängarna i samma serie (snygg teak) använder syrran och svågern på Torpet.

60-tals-IKEA var kvalitet!

Fru Kaos sa...

Haha.
Ja du. Jag vet att det förmodligen var once in a liftime.

Stackars dig.
Hosta och sittsovande är illa.

Anna sa...

Hoppas du snart blir fri hostan.

Spara soffan; kanske Bemz har en ny klädsel?

Sus Klurar sa...

My god!
-67??
Apsnygg ju!

Malinka sa...

Anna, tyvärr har Bemz bara klädslar för nyare soffor. Den här – som nu maken påstår kanske heter Karlshamn – slutade väl tillverkas för typ 35 år sedan.

Ja, visst är den snygg Sus! Jag är inte sådär jätteförtjust i de stora bamsingsoffor som är poppis nu, så det var rätt svårt att hitta rätt när vi ville köpa ny.