söndag 6 september 2009

Dagens m'allå!

När vi har varit på landet försöker jag läsa ikapp lördagens och söndagens DN. Ofta lyckas jag inte med båda, så jag ligger en dag efter hela veckan. Kan i och för sig vara praktiskt när vi ska ut helgen efter också – då får jag med mig fredagens olästa tidning så jag har något att läsa på lördagsmorgonen.

Alldeles nyss började jag alltså bläddra i lördagstidningen och hittade genast något att få blodstörtning över. I en artikel med rubriken "Barn över tre år bör få influensavaccin" klagar ett föräldrapar över barn under tre år inte ska vaccineras. Eftersom artikeln inte finns på nätet (varför?) citerar jag – och kursiveringarna är mina:
Anders Kärrström är pappa till Tindra, snart två år. Han och hans fru Nina tänker inte vaccinera sig mot svininfluensan, men hur de skulle göra med Tindra hade de inte bestämt än. Nu har beslutet tagits åt dem. Barn under tre år väntas kunna få svårare komplikationer av svininfluensan än äldre, men ändå bör de inte vaccineras, skriver Läkemedelsverket. Skälet är att man inte vet vilken dos man ska ge.
– Man blir orolig när man läser tidningarna, jag orkar inte lyssna på medierna längre för de bara spär på allting. Det blir svårt nu när hon inte får vaccineras, jag vet inte vad vi ska göra för att skydda henne, säger Anders Kärrström.
Tja, till att börja med kan ni ju vaccinera er så att ni inte smittar henne!!!

Vafan!

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Ja. Vad ska man säga? Så spånigt.

Majema sa...

Eller hur.

Rusty sa...

Man får hoppas att de är äggallergiker bägge två. (Alltså, inte för att jag önskar dem olycka, utan för att det är den enda omständighet jag kan komma på som gör dem inte-rökta-i-hela-jävla-huvet)

Kajsa sa...

Tvångsvaccinering av alla spån.