fredag 11 september 2009

Småsnålt

Närmaste grannarna på nedre botten har flyttat i dag. De behöver större, för de väntar barn.

De har sålt en lägenhet för 2.900.000 spänn, köpt en ny för säkert minst 3.500.000 och hon är gravid. Men de flyttar med hjälp av kompisarna.

Varför snålar man in på en kostnad på kanske 10.000 kronor, när man jonglerar med miljoner?

6 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

Ja, det är frågan. Å andra sidan kan det vara rätt kul att flytta med kompisarna, eller hjälpa kompisar flytta. I mitt fall har det mest handlat om det senare...

Tjockalocka sa...

Det har jag aldrig fattat heller. Och blir faktiskt ganska förbannad när jag får frågan om att vara flytthjälp om jag vet att personerna i fråga lagt sex millar på sitt nya boende.

Despinetta sa...

Instämmer jag också! Det är väl en sak när man hankar runt som student mellan olika andrahandsboenden osv, men är man så "vuxen" att man har råd att köpa sitt boende då har man råd med flyttfirma! Jag hade två veckor kvar av graviditeten när vi skulle flytta och jag krävde flyttfirma. Man får ju inte vara dumsnål!

WS sa...

Jag thar svårt att hantera förfrågningar om flytthjälp överhuvudtaget utan att börja flacka med blicken. Jag har ingen lust. I alla fall inte om det gäller volymer större än ett studentrum.

Kajsa sa...

Vad jag undrar är hur de fått kompisarna att ställa upp. Jag menar, tiden då en pizza som kompensation var detsamma som lyxkant på tillvaron är väl ändå förbi.

Rusty sa...

Alltså. 10 000 är 10 000 även om det _känns_ mer när man pratar om prisskillnad på en dator och en annan än när man talar om prisskillnad på en flytt. Däremot kan man inte kräva av sina vänner att de skall hjälpa till att flytta, tycker jag. Om man alls bör fråga dem beror ju på vad det är för flytt och vilka traditioner man har i bekanstskapskretsen. Om jag hr flyttat tre gånger åt nån så tycker jag kanske att det kan vara deras tur att hjälpa mig? Men ju äldre jag blivit desto färre såna tjänster har jag att avropa, om man säger.