lördag 9 februari 2008

Sisyfos, moderniserad

En väsentlig bidragande orsak till vårt tidvis kaotiska, alltid mindre än halvprydliga hem, är att vi saknar en diskmaskin. När maken gjorde om köket när han flyttade in 2000, från ett på 1970-talet uppdaterat 1930-talskök, fanns inte en tanke på diskmaskin. Han var ju ensam och åt ganska sällan hemma.

När vi träffades igen* – och jag raskt flyttade in – yttrade han de oövertänkta orden "jag har inget emot att diska". Det har han hunnit ångra flera gånger sedan dess. Den diskmängd som ett nyblivet sambopar producerar är visserligen större än den som en ofta-uteätande-singel får till, men ändå obetydlig jämfört med en barnfamiljs disk. Särskilt när man är föräldraledig och någon alltså alltid är hemma och drar ner tallrikar i oanad takt.


Vi går ju i väntan på en renovering, vars tidpunkt delvis ligger utanför vår kontroll eftersom ett stambyte lurar i kulisserna, och har gjort några mindre förbättringar i köket (t.ex. tagit ut det överdimensionerade köksbordet och satt in lösa bänkskåp i stället), men för diskmaskin finns egentligen ingen vettig plats. Så den har skjutits på framtiden.

Men nu orkar vi inte skjuta längre. Strunt i vettighet, någon plats får vi till! Fult blir det säkert, men vad betyder ett fult hörn jämfört med att slippa diska en och en halv timme om dagen?

I eftermiddag är det vi som åker för att kolla på, förhoppningsvis köpa, en sån här:



*En ledtråd, Gunilla! I väntan på att jag fortsätter den spännande berättelsen. ;-)

Uppdaterat, 15.11:
Ja! Vi har köpt en! Nu ska vi bara rensa hörnet där den ska stå, inspektera rördragningar och få den inmonterad.

4 kommentarer:

anna sa...

GRATTIS!!! En diskmaskin är underbart. Må den bringa er massor av härliga stunder, ge massa kärlek till den så lever den längre.

Anonym sa...

Tjohoo! Diskmaskin rules och ni kommer inte att ångra er en sekund! När ni fyllt er första maskin och trycker på start kommer ni att fråga er varför i jösse namn ni inte kommit till skott tidigare!

annant sa...

Jättegrattis! Etiketterna "lycka, vardag" säger allt. Jag älskar vår diskmaskin, trots att den bara rymmer fem kuvert.

Anonym sa...

Tack för ledtråden!
Och grattis till den blivande diskmaskinen, det är en fantastisk inrättning. Näst efter dammsugaren, då. ;-)