fredag 27 mars 2009

Fake it til you make it

I går var det årsmöte för bostadsföreningen, och eftersom jag är ordförande är det jag som drar runt dylika tillställningar.

Jag ska inte påstå att jag är yngst i församlingen – mycket 25–35-åringar i huset – men jag är yngst av de äldre. Och det finns en del gubbs som bott här länge och, hur trevliga de än är, utstrålar en viss aura av "jag var här först".

Så det gör mig nervös. Inte mycket, men tillräckligt för att munnen blir torr och jag helst skulle vilja göra något annat än att sitta vänd mot alla och leda mötet.

Det enda sättet att hantera saken är att låtsas som om man är helt lugn och säker. Och det funkar ju. Funkar jättebra. Funkade så bra igår att mikroskämt framkallade småskratt och en fråga om en leverantörsskuld, som jag inte visste vad den bestod i, släpptes direkt när jag konstaterat att jag inte reagerat på den. Så enkelt kan det vara ibland.

Synd att man ofta gör det så svårare för sig.

6 kommentarer:

petra sa...

Kvinna! Du fick ju spontantulpaner för dina insatser!

Inte planerade föreningsblommor som någon fått i UPPDRAG att köpa för att du gjort ett "strålande jobb" under året,och för att alla vill att du ska sitta kvar så att de slipper - nej, spontanblommor av en medlem/granne/människa! MYCKET bättre än tvångsblommor!

Ellen sa...

Jag är väl alltid otroligt snäll och artig? Snälla söta rara med socker på? Varför undrar flundran om gäddan?

Cec sa...

Har du lyckats bli ordförande i föreningen? Hur gick det till?

Jag blev invald som suppleant häromdagen, samma dag som killarna fyllde år, så jag var inte på mötet...

Malinka sa...

Hur det gick till?

Joserru, gamla ordförande skulle avgå och ingen annan ville ta't. Och jag var ju kassör och kände ett visst ansvar. Tyvärr fanns inte heller någon som ville vara kassör, så jag har varit ordförande/kassör i ett år. Nu tänker jag avhända mig kassörskapet. Om jag så ska behöva göra det under pistolhot.

Fyller dina killar på samma dag?

Cec sa...

Japp, de gör det!
Man hade kunnat räkna ut med lilltån när BF var 21 mars, att jag skulle gå över & bebis komma 25:e.
Jag hade lömsk plan på att be bb-personalen skjuta på födelsetiden om han föddes runt 23:55, men han kom 9:37, så det var inte värt att dryfta min tanke.

Ja, inte ska du behöva vara både kassör & ordförande. Jag har bestämt för mig att ordförande var big no-no - du lyckades ju genomföra en kupp så att jag blev ordförande och du slapp, vill jag minnas ;-)

Malinka sa...

Ha! Tyvärr ingen kupp – jag var aldrig ens påtänkt.

Men jag hade nog backat om jag blivit tillfrågad, för då hade jag noll koll på det där med ekonomi.