tisdag 17 mars 2009

Kvinna isolerad från omvärlden i två dygn!

I går när jag kom till lokalen satte jag som vanligt först på datorn och sedan på kaffet. Och sedan mig tillrätta för att gå ut på det världsomspännande nätet. Men icke. Det trådlösa funkade inte.

Så in under skrivborden, följa sladdar, dra i dem, dunka huvudet i bordet, svära ganska mycket, ringa Noemi för att klaga min nöd, hämta alternativa kablar under diskbänken och till sist inse att det inte var nätverket det var fel på utan uppkopplingen.

Ring ring till Bredbandsbolaget: "Oj, er fjuttifjutt svarar men skickar inte [eller var det "delar inte ut"?] ip-nummer. Tre till fem arbetsdagar." Frustrerande frustanden över att inte kolla alla namn jag behövde kolla, därför tidig hemgång för att göra just det kollandet i hemmet.

Möts av barnvaktande svärmor i dörren. "Tv:n bara lade av vid tolvtiden." In under tv:n, dra i alla kablar, disconnecta den sedan länge överflödiga vhs-spelaren medan jag ändå höll på, konstatera att alla sladdar och kablar satt på rätt ställe, få senkommen insikt: kollar modemet. Såklart. Blink blink på fel och för få lampor. Dra ur strömsladden, vänta 30 sekunder, stoppa i igen. Samma fel.

Ring ring till Comhem. "I syfta att fjuttelifjutta fjuderutten sker underhållsarbeten i ditt område i dag." Jaha, hur länge? Vänta på kundtjänst: 12–17. Men klockan är tjugo över 17 nu. Återkom senare. Ah, tv:n gick i gång till Bolibompa, alltid något. Ah, internet går upp. Hurra! Nej! Internet går ner! Dra ur kontakten till modemet, vänta, sätta in. Nehej. Ring ring till Comhem. "Det är tydligen fortfarande arbeten på gång. Hur länge? Nä, det får vi aldrig info om." Någon gång vid 22 funkar uppkopplingen igen, men då är jag för trött för att arbeta.

I morse, när jag har lämnat Sötpricken på dagis och just börjat se fram emot förmiddagens Oprah, och för detta syfte har parkerat Gullpånken framför A-a-amigo på webben (don't ask me why, de har konstig smak, mina ungar), går både tv och uppkoppling ner. Ring ring till Comhem. "Arbeten i dag också. Varför vi inte meddelar när arbeten ska ske? Det ska vi göra. Inte gjort? Vad konstigt." Skäller lite halvhjärtat på kundtjänstkille – inte hans fel ju – och koppar in och ut modemet varje halvtimme, sätter på tv:n då och då, och får små glimtar av internet och tv-världen emellanåt.

Vid tre kommer det tillbaka helt. Fantastisk känsla av gemenskap med världen. Jobba jobba jobba. Nästan klar. Hämta Sötpricken på dagis.

2 kommentarer:

Majema sa...

Tur att telefonen funkade iaf :o.

Tjockalocka sa...

Hemska disconnectade värld. Jag blir helt handikappad utan det trådlösa.