torsdag 8 oktober 2009

Nejsägarvånda

I går skickade jag en faktura för ett litet jobb till en av mina braiga uppdragsgivare, och passade på att fråga om hen inte hade något annat, underförstått större, jobb åt mig. Jag förväntade mig ungefär "Har dig i tankarna när det dyker upp något", så det var med avsevärd förvåning som jag i princip med vändande mejl fick två förslag.

Men inget av dem funkar, av högst olika anledningar. Så jag har suttit och våndats hela eftermiddagen, och funderat på hur jag skulle uttrycka mig, ringt Mums-vännen som är den jag vänder mig till arbetsrelaterade kvistigheter och våndats lite till. Resultatet av alla våndor blev ett tre meningar långt mejl som jag hoppas på ett trevligt och välavvägt sätt framförde mitt nej tack.

Det känns kymigt för att jag efterfrågade jobb som jag sedan tackade nej till och för att jag verkligen borde hoppa på varje chans att tjäna lite pengar.

Men jag vill verkligen inte tillbringa fyra månader tillsammans med den där texten. Verkligen inte.

3 kommentarer:

Lilla urk sa...

Oj så nyfiken man blir på den där texten! Vad kan vara så motbjudande?! :-)

Mig själv sa...

Ja nu blir man så nyfiken att su bara måste berätta! Eller ge en liten ledtråd iaf?

Malinka sa...

Äh, det är bara en dussinbok som ska vara "spännande" och därför lägger in en massa "uppseendeväckande" saker. Vilket i spänningsgenren alltför ofta innebär hemliga koder och bestialiska mord.

Nej tack, säger jag.