måndag 9 november 2009

Först förbannad, sedan fnissig

Jag gjorde misstaget att gå in på Newsmill och läsa Åsa Mobergs text på temat "Kläder som protest".

Det är inget fel på texten, tvärtom; det är ett mycket insiktsfullt påpekande om att det inte var så länge sedan som även alldeles infödda och kristna svenska kvinnor hade krav på sig att täcka kropp och huvud.

Problemet ligger förstås i kommentarerna. Förutom att kommentatorerna i många fall verkar vara närmast hjärndöda och inte förstår ett enkelt resonemang, frodas som vanligt xenofobiska och synnerligen oinformerade åsikter om islam.

Men som språkintresserad blir jag förstås riktigt uppåt; tänk vad fina nya skällsord och kategoriseringar man hittar varje gång man besöker Newsmill! Åsa Moberg kallas PK-elitist och anklagas tillhöra PK-maffian. En karl talar om sina spritpattar (mycket smakfullt, grabben); är det en vedertagen benämning för "man boobs"? En kommentator som intar Mobergs position i debatten talar å sin sida om inhemska svennetalibaner – magnifikt!

"Verklighetens folk" – kunde du inte ha hittat på något med lite mer umpf, Göran?

3 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

Äh, jag orkar inte ens läsa Newsmill längre. Det känns bara som en förlängning av Expressens debattforum. Som jag inte heller läser. Då kan man lika gärna ge sig på Flashbacks forum istället, där får man både fascism och skvaller, inte bara det förra.

Den förvånade pappan sa...

Där ser man, jag ska erkänna att jag faktistk inte hade läst ditt inlägg innan jag publicerade mitt. Det är som tur är inte bara jag som föräfras över idiotin bland kommentatorerna!

Anonym sa...

maste kolla:)