tisdag 3 november 2009

Lite körigt

Varje gång jag har en dipp i arbetstillströmningen ägnar jag första tiden åt att tycka synd om mig själv vid arbetsplatsen. Sedan meandrar jag lite planlöst i tillvaron och passar på att göra Saker Som Aldrig Blir Av – sådant som man egentligen måste göra för att slippa svära tre gånger om dagen, men som är tråkiga och alltså hamnar längst ner i högen. Förr var det bokföring, men eftersom jag har gått och blitt lite intresserad av det, hamnar det inte längre i SSABA-högen. I fas tre av lågbelastningen börjar jag boka in saker på dagarna, sådant som jag annars skjuter till morgon och eftermiddag: tandläkare, frisör och liknande.

Det som aldrig slår fel är att när jag lyckats få till flera sådana saker under en och samma vecka, då får jag jobb just den perioden. Eller så är något barn sjukt och behöver vabbas. Eller så måste maken åka bort och jag måste passa fsk-tider. Eller så blir jag sjuk själv. Eller varför inte alla fyra på en gång?

Ta i trä – nu gäller bara två av fyra. Jobb och vabb, och det senare löser make, mor och svärmor. Så det är bara jobb som oroar mig när jag har Sak Att Göra både förmiddag och eftermiddag i morgon.

2 kommentarer:

bengt sa...

"meandrar" - ett underbart ord för mig som läst geologi.

Anonym sa...

Och så ringer jag och vill bolla formuleringar mitt i alltihop!