onsdag 27 januari 2010

Dagens "vad är det MED människor?!"

Ytterdörren till vår lokal ligger i ena innerhörnet till husets entré till tvättstugan, vars dörr öppnas utåt. Står man framför vår dörr och ska gå in blir det problem för någon som vill komma ut från tvättstugan. Den normala gången när sådant händer, är att båda parterna säger "Oj!" och "Hihi!" och "Här var det trångt!" och sedan lirkar sig förbi varandra.

I dag när jag stod i kyla och fipplade med låset, såg jag hur tvättstugedörren öppnades en aning och sedan stängdes. Aha, tvättstugepersonen såg mig, tänkte jag och skyndade på med upplåsningen. Sedan öppnas dörren, på riktigt, så att jag är tvungen att ta några steg åt sidan och trycka mig mot min dörr. Ut från tvättstugan kliver en kvinna i 30-årsåldern och säger ... inte "Oj!" eller "Hihi!" eller "Här var det trångt!", utan ...

– Jag ska ut så du står i vägen.

Och så går hon ut och iväg.

!!!

2 kommentarer:

Den förvånade pappan sa...

sympatisk kvinna verkar det som... Folks dumhet/otrevlighet upphör aldrig att förvåna...

Annika sa...

Ja, man kan undra både det ena och det andra. Låt oss vara lite förlåtande, och tänka att den stackars kvinnan kanske har pragmatiska språksvårigheter. Eller så är hon helt enkelt DIH. Det vill säga Dum I Huvudet.