lördag 23 januari 2010

What's in a bag

Mona Sahlin har en dyr väska! Hela 6.000 kronor kostar den! Oj! Fy! Tänk, hon använder de pengar hon får i lön som hon vill!

Förutom att hon visst fått den i present av en vän ... Hon har vänner som har råd att ge bort dyra väskor i present! Näe! Och bara att hon kan gå omkring med en sådan dyr väska visar ju att hon hade kunnat köpa den själv! Usch! Så osocialdemokratiskt! Så osolidariskt! För en väska kostar ett vårdbiträdes halva månadslön! Hu!

Förutom att Mona inte är något vårdbiträde, utan socialdemokraternas partiledare. Och har en lön vars omfattning jag antar att partiet har bestämt. Får Mona då (om vi återigen bortser från att hon inte har köpt väskan själv), enligt Göran Greider och Lena Mellin, inte använda sina pengar som hon vill? Det är i så fall helt absurt.

Om Mona Sahlin vill använda överskottet på sin lön till att köpa Louis Vuitton-väskor, en dramaten fylld med Toblerone, några kvadratmeter av månens yta eller en resa till världens ände, är det rimligen hennes eget val.

3 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

Svar ja. Lena Mellin och Göran Greider gör sig löjliga.

Anonym sa...

Håller med. Nu visade det sig dessutom att väskan inte ens kostar 6000 utan betydligt mindre. I alla fall enligt sydsvenskan. /karina

emmaw sa...

Jag funderar på om gemene man ens hade fattat att väskan var så dyr om inte diverse journalister (typ Mellin och Greider) dragit upp frågan. Ett av Greiders argument mot väskan var just att "Vanligt folk" kan vilja ha en likadan och skuldsätta sig alt. svälta för att de köper en väska istället för mat. Själv hade jag aldrig fattat att väskan var dyr om jag inte läst det i tidningen, och det tror jag gäller för ganska många. De som VET vad en sån väska kostar är rimligtvis ändå intresserade av sånt och har kanske redan bestämt sig för att köpa en eller har redan köpt en. De skiter nog i om Mona har en eller ej.