måndag 5 januari 2009

Sportspegeln spår, dumheten rår

En sportspegelmedarbetare – minns tyvärr inte namnet på vederbörande, och programmet från 4/11 går inte att spela i SVT Play – hade gjort ett fint litet inslag om det kommande året. Tramsiga förutsägelser att fnissa åt blandades med diverse svepande förväntningar. Vi satt och slötittade i soffan och jag registrerade egentligen inte innehållet förrän den sportjournalistiskt hurtiga mannen utbrister:

– Kvinnor, kvinnor, kvinnor! 2009 blir deras år!

Åh, man tackar. Får vi det här året, vi halva delen av befolkningen! Tack tack!

Fast av bilderna att döma och den påföljande utläggningen menade karln typ Anja Pärsson, Charlotte Kalla och den nya skidskytten vars namn jag inte kan. Jag blundade och utbrast för mig själv:

– Män, män, män! 2009 blir deras år!

Men inte ens när jag föreställde mig en från 1970-talet hitflyttad Ingmar Stenmark kunde jag få det utropet att låta ens halvt vettigt. Jag tror jag måste skriva till Sportspegel-medarbetaren och höra hur han fick sitt uttalande att ligga så väl i munnen.

Sedan förvånade han mig ytterligare, journlisten, med sin förutsägelse om att Pia Sundhage skulle ta över efter Lars Lagerbäck som förbundkapten. Inte för att Sundhage skulle vara ett dåligt val, utan för att han hävdade att hon då skulle bli Sveriges första kvinnliga förbundskapten i fotboll. Till och med jag vet ju att Sverige redan har haft åtminstone en sådan, nämligen Marika Domanski Lyfors. Hon var förbundskapten i 10 år, till och med.

Men journalisten kanske menade första kvinnliga förbundskapten i herrfotboll?

3 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Maken berättade att när Pia Sundhage var liten och skulle spela fotboll fick hon kalla sig Pelle för att få vara med... Säger en del...

Huskorset sa...

Hahahaa! Bravo Malinka!

Gunilla sa...

Eller vad sägs om att bröderna Sedin, enligt något av sportprogrammen (radio?), kallas "systrarna Sedin" eftersom de spelade så dåligt...