söndag 24 januari 2010

Min rädsla för kyckling

Jag gillar inte att hålla på med kyckling. Eller något slags rått kött, för den delen. Köttfärs funkar, men jag tvättar händerna maniskt om jag råkar nudda färsen. (Konstigt nog gäller det inte när färsen hamnar i stadiet precis före köttbullsrullande. Ströbröd, ägg och lök verkar vara ett mentalt reningsmedel.)

Därför är det lite av en seger att jag i dag har lagat en hel kyckling. När jag satte igång visade det sig i och för sig att köttkontakten var minimal, men det visste jag inte innan.

Så tack Jessika för att du tipsade Lotten om den ugnsbakade kycklingen! Barnen åt, vilket är högt beröm för nya saker i det här huset. Och med "nya saker" menas allt som inte är gjort precis som de tidigare femtioelva gångerna, varav femtiotio var invänjning ...

Tyvärr blev kycklingen uppäten innan jag kom på att jag kanske skulle fotografera. Så här gott var det i alla fall (ris, tsatsiki och broccolisallad till):


1 kommentar:

Lotten Bergman sa...

Tänk ändå vad bloggandet kan göra: vi sitter och äter mat som vi inte brukar äta -- och du hanterar kyckling!

Nästa vecka ska jag komma igång igen och rapportera om ny-mat!