Maken var i Hötorgshallen för att köpa helt mjölkfri salsiccia (vår vanliga sort har laktos i, dumt nog) för att vi ska göra Paolo Robertos pappardelle con salsiccia i morgon. Eftersom vi ska göra Toast Skagen till förrätt (hej sjuttiotal!) bad jag honom köpa räkor och löjrom också. Lite bättre än trötta frysräkor, tänkte jag.
När han kom hem hade han ett lätt besvärat ansiktsuttryck. Han hade inte frågat om priserna, nämligen. Så han upptäckte liiite för sent att Smögenräkor och Kalixrom inte bara är lite dyrare utan dyrt. Särskilt för en Skagenröra. Tur att jag redan hade planerat för hemgjord majonnäs; vanlig Felix-majo hade känts lite blasfemiskt.
5 kommentarer:
En kollega till mig från Göteborg snubblade en dag på ett riktigt bra pris på färska räkor som såg finfina ut. Det var faktiskt de billigaste färska smögenräkor han nånsin hört tals om, och det i Stockholm! Han blev impad och sugen och slog till. För att upptäcka att priset var per HEKTO, inte kilo.
Hoppsan... Men det finns inget godare än en riktigt fin skagenröra. Så smaklig måltid!
Ja Rusty, om man tror att 40 kr är kilopris så verkar det jävligt billigt! :-D
Jag får försöka återkomma med bild på underverken. Synd att man inte kan lägga upp smakprov ...
Räkorna har varit dyra hela sommaren - dyrare än havskräftorna. Känns konstigt och ovant.
Salsiccian jag köper på Hötorgshallen och sedan grillar kostar ca 20 kr. Per korv. Men den är god!
Skicka en kommentar