torsdag 20 augusti 2009

Våldtäkt utan våld III

Rolf Hillegren ska inte längre arbeta med sexualbrott, rapporterar DN. Vice chefsåklagare Per Nichols tycker inte att Hillegren är representativ för hur man jobbar på City åklagarkammare.

Själv ångrar Hillegren sitt första uttalande, det om mannen som "kör ändå", "lite oschyst" sådär, men bara en "ordningsförseelse". Tyvärr har han inte dragit några slags lärdomar av att hans åsikter väcker folkstorm – ni vet, såna som att de ligger ganska långt från den allmänna opinionens. Nej, han anser att "det inte går att debattera de här frågorna" och att han "kanske måste sätta hänglås" på sin mun i framtiden.

Det går alldeles utmärkt att debattera de här frågorna, herr kammaråklagare. Debatt är nämligen precis det som utbrutit efter att du valde att lufta dina övertygelser, som går stick i stäv med svensk lagstiftning.

1 kommentar:

Danitra sa...

Det är nog det som provocerar mig mest med hela den här historien. Inte att han yttrade sig som han först gjorde utan att han sen fortsätter med att komma med liknande formuleringar och förklarar att "min syn på våldtäktsbrottet inte nämnvärt skiljer sig från mina kollegers."

Man kan absolut diskutera ämnet om samtycke och våldtäkt. Men det gör han inte. Han bara klampar sönder klaveret helt och hållet.