måndag 10 augusti 2009

Någon slags diagnos

Eller vad man nu ska kalla det. För de vet fortfarande inte riktigt vad det är.

I dag kom i alla fall reumatologen in och undersökte Gullpånken. Nu har de uteslutit alla slags tänkbara infektioner och följt alla möjliga sidospår och landat på en inflammation, troligen reumatisk (om vi begriper saken rätt), men inte i lederna. Pust.

Inte direkt exakt, det här. Men tillräckligt för att de ska behandla, nu när diverse viktiga prover (som benmärgen) har tagits. Så i eftermiddags fick älsklingen en megatjong med kortison och sedan blir det kortisonbehandling i två veckor, i första omgången, om han svarar på behandlingen.

De ville behålla honom på sjukhuset över natten, för att se att han inte reagerar dåligt. Därifrån kunde maken rapportera om en glad och pigg pånke, som rörde sig som vanligt trots sen timme. Det verkar som det finns en god chans att han svarar bra på kortisonet.

Nu hoppas vi att det verkligen är det här som är kuren; i ett senare skede skulle vi gärna vilja veta vad för slags inflammation det egentligen handlar om, men just nu är det inte så viktigt.

8 kommentarer:

Elin sa...

Medicin och piggare barn låter ju förträffligt. Håller tummarna för att det fortsätter likadant så att ni får lite andrum. Och sen lite definitiva svar.

emmaw sa...

Skönt att höra. Även om alla frågetecken inte är uträtade än har ni kommit en bit på väg iallafall.

Anonym sa...

Å, hurra för glad och pigg pånke!

Majema sa...

Skönt med nedtrattning av möjliga diagnoser iaf - och att han svarar bra!

Cec sa...

Det låter som ett steg åt rätt håll!!

Elin sa...

Det verkar ju jättebra om han svarar på behandlingen. Vi håller tummarna för att det är en "engångsinflammation".

Karlsson sa...

Mmm! Skönt.

Kirsten sa...

Vad skönt! Hoppas på snabb bättring.