fredag 7 augusti 2009

Uppsamlingsheat

Okej, så här långt ser det ut så här:

Magnetröntgen visade inga inflammationer (misstanke om något reumatiskt), däremot svullna körtlar i ena sidan av halsen. Prov togs, och snabba resultatet är att det inte fanns några elakartade grejer, däremot tecken på att något bekämpas. (Läkaren sa något väsentligt mer substantiellt, men jag slutade nog lyssna efter "inget elakartat".)

Benmärgsprovet visade bara normala saker också. Blodproven – sju åtta rör tog de – är förstås inte analyserade. Tidigare blodprov visade ingenting heller.

Nu kliar de sig i huvudet igen, och behandling känns rätt långt bort. Såvida de inte kör på allmänna inflammationsteorin och sätter igång med kortison på måndag. Under helgen väntar vi, för det är ju inte akut. Att det börjar kännas rätt akut för oss, med fem veckors feber och så en vecka med stel och ledsen bubbe, är väl en annan sak.

7 kommentarer:

JsN sa...

Alla kommentarer känns så meningslösa. Nöjer mig att säga att jag tänker på er (och kollar bloggen flera gånger varje dag för uppdateringar) Hoppas verkligen de hittar något som är lättåtgärdat.

Danitra sa...

Är det nu House kommer in?

Kajsa sa...

Amen åh - något måste det ju vara om barnet mår så illa! Jobbigt att inte få något svar som leder vidare.

Kajsa sa...

Fast klart skönt ändå att de inte kunde se något "elakartat" så klart!

emmaw sa...

Tänker på er. Kollar precis som JsN bloggen ofta ofta för att se om det har hänt något nytt.

Lo sa...

Skönt, men jobbigt...

Malinka sa...

Tack alla snälla för medkänsla. Jag skäms lite ibland för att jag häver ur mig en massa, men vafan, det är ju min blogg! ;-)

Danitra, det känns lite som att vara med i ett avsnitt av House. Men utan plötsliga kramper och läkare som förolämpar en!